Exclusief artikel van Kjell & Nomi over het succes van EXKUUS.

ondernemenalsstudent heeft een exclusief blog artikel opgesteld over het succesverhaal van het bedrijf EXKUUS,
lees verder over het verhaal van Kjell & Nomi.
exkuus logo

Wie zijn jullie en wat is EXKUUS?

Wij zijn Kjell en Nomi. Wij hebben samen EXKUUS opgericht vanuit het idee dat geen EXKUUS is goed genoeg geen is om actie te ondernemen en je mooiste leven te kunnen leven. Alsook staat het voor het feit dat niets perfect hoeft te zijn om van start te gaan. Vandaar EXKUUS met een K en niet met een C. Zolang je maar van start gaat en al gaandeweg verbetert en leert uit fouten binnen een boeiend ondernemers avontuur.

Nomi is pas een jaar effectief aan het ondernemen. Ik, Kjell, ben ondertussen bijna 4 jaar gepassioneerd internet ondernemer. In 2020 kocht Nomi mijn programma aan en werden we vrienden, uiteindelijk werden we zelfs zakenpartners en richtten we samen EXKUUS op,
sinds 14 augustus 2021 bestaat EXKUUS 1 jaar.

" Niets hoeft perfect te zijn om van start te gaan"

Met behulp van ons coachingsprogramma, onze resultaatgerichte en eerder bewezen doe-strategieën willen wij andere en toekomstige ondernemers helpen bij de opstart of verderzetting van hun eigen succesvol Online Advertentie Bureau. Deze digitale opportuniteit stelt mensen in staat om meer van het leven te genieten doordat ze onafhankelijker kunnen zijn, zonder financiële tekortkomingen.

Waar in het leven stonden jullie toen jullie begonnen met ondernemen?

We behaalden beiden uiteindelijk niet meer dan ons middelbare diploma en waren absoluut niet enthousiast wanneer het op “naar school gaan” aankwam, vroeg op eigen benen staan en zelf verantwoordelijkheden nemen in het leven was voor ons belangrijk.

We zijn beiden gestart vanuit enkele jaren werkervaring, hierin werd ons duidelijk dat veel zaken ons tegen de borst stuiten en de werkzekerheid waar vroeger over werd gesproken, niet meer de werkzekerheid van vandaag is, kijk maar naar alle gevolgen van Corona.

Een logisch gevolg hiervan was zelfstandig worden en ECHT volledig op eigen benen staan. Dit is zeker niet zonder slag of stoot verlopen en je moet bepaalde opofferingen maken om echt resultaten te boeken.

Het motto dat ons vaak door turbulente periodes geholpen heeft:

"Een opgever wint nooit, een winnaar geeft nooit op."

Welke angst was aanwezig omtrent het opstarten van je onderneming, wat leek ‘moeilijk/onmogelijk’ en hoe kijk je hier achteraf op terug?

Het onbekende is altijd “bangelijk” maar het is eigenlijk heel simpel, je moet gewoon beginnen. Minder nadenken en meer actie nemen is ECHT de sleutel.
Het grote vraagteken is dan vaak: “Welke acties moet ik ondernemen” - Dat is exact de reden waarom wij ons educatie bedrijf EXKUUS opgericht hebben.
Hiermee geven we mensen een A-Z kant-en-klaar stappenplan + de nodige begeleiding over hoe zij ook zelfstandig kunnen worden in de digitale wereld van vandaag.

Er zijn nog nooit zoveel opportuniteiten geweest als vandaag, maar je moet wel de moeite doen om ze te zien en de nodige actie nemen om deze kansen ook daadwerkelijk te grijpen. Uit eigen ervaring merken we dat er ontzettend veel “praters” zijn, maar slechts een handvol “doeners”.
Ook daar helpen we graag bij het maken van een impact.

Welke tips geef je mee aan studenten/ personen die de ambitie hebben voor het opstarten van een onderneming?

Enkele cruciale factoren zijn “jouw grote waarom doe ik dit?”, jouw drive, winnaarsmentaliteit, consistentie en doorzettingsvermogen. Om even terug te blikken op jouw drijfveer, mocht deze enkel berusten op “geld verdienen” dan zal je het na verloop van tijd moeilijk krijgen, dit verlangen is niet voldoende om echt iets op poten te zetten. Vaak zijn er onderliggende redenen die veel krachtiger zijn, geld is slechts een resultaat van jouw inzet.
Neem je een goed initiatief en koppel je hieraan de juiste acties (taken die jouw bedrijf echt vooruit helpen) dan zullen de inkomsten die daaruit voortvloeien vanzelf volgen.

Waar heb je veel handige informatie vandaan gehaald?

Investeren in onszelf en onze zaak is één van onze sleutels geweest. Daarnaast heeft onze focus altijd gelegen op het stimuleren en genereren van klanten resultaten. Dit hebben we altijd gedaan onder het motto:

“Wie meer geeft dan hij moet, zal meer ontvangen dan hij verwacht."- Napoleon Hill

Elke investering in onszelf/onze zaak heeft voor een metamorfose gezorgd wat betreft onze persoonlijke groei/de groei van onze zaak.
We zijn nu 13 maanden actief aan de slag met EXKUUS en investeerden reeds voor meer dan 200.000,00 EUR in onszelf. We hebben dit stelselmatig gedaan en hebben hiervoor nooit een lening moeten aangaan, elke investering verdienden we inmiddels dubbel en dik terug

Denk je dat een website zoals ondernemenalsstudent.be jou geholpen zou hebben als je in de opstartfase van je bedrijf zou zitten?

Absoluut, we vinden dit zelf een fantastisch initiatief! Desondanks we nooit graag naar school zijn geweest, zijn we razend enthousiast en gepassioneerd over het bijleren van alles wat met ondernemerschap te maken heeft en aansluit bij onze business opportuniteit.

Het is zoals de quote van Albert Einstein zegt: “De dag dat je stopt met (bij)leren, is de dag dat je sterft”

Dus wees hongerig naar de informatie die je nodig hebt en focus jezelf op één aspect per keer zodat je geen “information overload” creëert voor jezelf.

Exkuus kennis.

Less is more

Focus op de psychologie, niet op de technologie

(Uiteindelijk) Leren delegeren en taken uitbesteden

Pareto principe (80-20-regel)

(Uiteindelijk) Meer werken aan, minder in de business

Focus op de “geld producerende’ taken

Cashflow is King

Systemen versimpelen

Begrijpen wat “de kost van het wachten” jou kan kosten

Leren uit andere hun fouten, om ze zelf niet mee te moeten maken

Investeren in mentoren waar kennis je zelf kennis tekort schiet

Meer lezen?

Bekijk de blog pagina