Wie is de oprichter van ondernemen als student?

Laurens Tijssen

Laurens Tijssen
| Bedrijfseigenaar Breathpage.com
| oprichter ondernemer als student
| Student Artificiële intelligentie


@Laurens Tijssen
@laurenst.be

Vele personen hebben een geromantiseerd beeld over het ondernemen, de juiste voorbereidingen & de juiste kennis is cruciaal voor het onderhouden van een bedrijf.

Hoe begon mijn verhaal als ondernemende student?

Alvorens ik een officiële onderneming had was ik vaak bezig met voorbereidingen waarvan ik zelf nog niet wist dat ik ze nodig had.
YouTube videos kijken over business gerelateerde onderwerpen, boeken lezen over het ondernemen, skills verkrijgen door online cursussen,...
Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mogelijkheden om kennis op te doen via het internet, sinds jongs af aan had ik een enorme enthousiasme om online geld te verdienen.

" Als je de hele dag op je computer zit ga je niks bereiken"

"Als je de hele dag op je computer zit ga je niks bereiken." Woorden die ik te horen kreeg van mijn gym-leerkracht in het 3e middelbaar. (en van vele andere)

Sinds een jonge leeftijd spendeer ik veel tijd op mijn laptop, hoewel dit voor vele overkomt als nutteloos en tijdverspilling, wist ik anders.

1 Juni 2013 starte ik mijn YouTube kanaal, ik was 12 jaar oud en kwam terecht in de wereld van online content creation. Een paar jaar later rond 2017 toen ik op mijn hoogtepunt zat had ik 14.800+ abonnees en 14,7+ MILJOEN weergaven.
Ik weet nog toen ik mijn ouders vertelde over het behalen van 1.000 abonnees, dit was voor hun niet echt heel speciaal, tot dat ik een brief van Google thuis kreeg opgestuurd.

Mijn eerste inkomen door wat ik online heb gedaan.
Met mijn YouTube-Moneys kocht ik een PlayStation 4, ik had nog nooit een studenten-job gehad maar toch had ik op een jonge leeftijd zelfstandig geld verdiend.
Op vlak van Social media is het voor mij pas bijzonder als Ik boven de 15.000 volgers of 15 miljoen weergaven behaal.
Het hele YouTube advontuur is maar een kleine detail in mijn leven, toch heeft het me skills meegebracht die ik tot op de dag van vandaag nog steeds benuttig.

Destijds had ik veel volgers maar dit is niet belangrijk, vorig jaar maakte ik geld via Twitter met het verkopen van e-books d.m.v. affiliatie marketing, ik deed mijn eerste sale toen ik 223 volgers had.

Nu focus ik me op serieuzere zaken, het plannen van een onderneming.
Mijn plan is om een bedrijf te starten met het maken en verkopen van websites, skills die ik heb gelereed door tijd te spenderen achter mijn computer.
Ik heb doorheen de tijd verschillende dingen geleerd zoals het maken van content, het voeren van internationale formele telefoongesprekken en nog veel meer.
Momenteel heb ik meerdere investeringen gedaan van 4 cijfer bedragen. (Waarschijnlijk meer dan het maandloon van mijn oude gym leerkracht)

En toen werd het realiteit...

Mijn verhaal begint bij het pleintje van mijn woonplaats, Holheide.
Tegenover de lagere school waar ik meer dan 7 jaar geleden opzat, sprak ik af met 2 ambitieuze vrienden, Amadou & Khyree. Zei waren van plan om een onderneming te starten, Amadou & Khyree gingen Pelt op de kaart zetten met hun kledingmerk TrenteNeuf.

TrenteNeuf is momenteel een lopende onderneming onder bestuur van de 2 studenten. De reden dat we die avond samenkwamen was omdat zei mij vroegen om advies, hoewel ze ontzettend veel motivatie hadden moesten ze meer weten over onderwerpen zoals het officieel opstarten van een onderneming en het doen van de boekhouding etc..

Zelf was ik hier ook niet bekend mee, toch hadden zei het gevoel dat ik hun kon helpen. Samen hadden we wat besproken en toen gingen we samen opzoek werk doen.

waar het allemaal begon...

De geboorte van ondernemen als student

Toen ik bezig was met het verzamelen van informatie over het starten van een bedrijf als student maakte ik een samenvatting, en toen kwam ik met het idee om dit om te vormen tot een e-book.

Later maakte ik een website, en nu zijn we hier!
De exacte stappen voor het opstarten van een onderneming als student-zelfstandige , Ik deel mijn kennis en ervaring nu op mijn website, en hiermee help ik iedere student die de ambitie heeft om een bedrijf op te starten.

Breathpage logo

Mijn onderneming, Breathpage

Breathpage specialiseert zich in intelligente websites: modern, snel, responsief & ademend.

Met mijn bedrijf als student-zelfstandige help ik andere ondernemers en particulieren met het ontwerpen van een website.

Als je de prijzen pagina van Breathpage bekijkt dan zie je dat studenten een korting van 21% krijgen op een intelligente website. Ideaal voor een startende ondernemer als jij!

Ga naar de website van Breathpage

Meer lezen?

Bekijk de blog pagina